Zittende luxeproblemen

2 Nov

Welkom in de wereld van de zittende beroepen! In deze wereld werken we het liefst achter de computer. Ons werk bestaat voornamelijk uit mailen, muizen, turen en typen. Oh, en voor ik het vergeet, we vermaken ons hier prima mee. Helaas voor ons zorgen zittende-achter-de-computer-beroepen voor luxeproblemen. Rugpijn, hoofdpijn en RSI is dagelijkse kost. Maar wat dacht je van een koude muishand?

Met je hoofd in het beeldscherm, je ene hand op het toetsenbord en de andere op de muis. Klaar voor de start, af! Met je muis sjees je van de ene kant naar de andere kant van de muismat. Het gaat goed! Totdat je merkt dat je hand toch wel koud begint te worden. Nu zou je kunnen wisselen van hand (muizen met links) of even op je koude hand gaan kunnen zitten om hem op te warmen. Mijn conclusie is dat dit niet écht productief is.

Niet getreurd, na enige zoekopdracht op het internet heb ik de oplossing gevonden! Het bedrijf Thanko uit Japan heeft twee producten op de markt gebracht waar je het toch wel érg warm van krijgt. Gelukkig is mijn Japans uitstekend en kan ik jullie in details alles vertellen wat over de producten op de website van Thanko staat.

Allereerst een exemplaar wat lijkt op een soort washandje, maar dan mooi, strak in de stof en bijpassend bij elk computerinterieur. In het bovenste gedeelte zit een verwarmingselement die je via USB aan je computer kunt koppelen. Lekker warm muizen dus.

Wil je ongemerkt met een warme hand muizen zonder dat je collega het ziet? Ga dan voor de ‘warme muis’. Nadat je hem via USB hebt aangesloten op je computer wordt hij tussen de 35 en 40 graden Celsius. Zo blijft je hand heerlijk warm, of eerder, heet.

Deze producten maken het leven van mensen met een zittend beroep toch weer wat dragelijker. Ik ben benieuwd wat de problemen zijn van mensen die buiten werken. Wat zouden daar de luxeproblemen zijn?

Koude neus?

Advertenties

4 Reacties to “Zittende luxeproblemen”

 1. leonardbouwhuis 2 november 2012 bij 09:49 #

  Het probleem voor mensen die buiten werken is dat de muisstaart niet lang genoeg is. De oplossing is de mobiele muis. Die is er natuurlijk ook allang en is ondertussen een ware plaag aan het worden. Je ziet ze overal fietsen, treinen, bussen en over kou hoor je ze niet piepen.

 2. Nimke 3 november 2012 bij 10:05 #

  Haha, ik ken het probleem 😉 Ik zet gewoon de verwarming een half graadje hoger en verdiep me helemaal in m’n essay, dan merk ik het niet weer (dan moet ik ook typen dus dan worden ze vanzelf warm van de vingerwarming-up) 😀

  • Melle 3 november 2012 bij 13:12 #

   Dat is inderdaad het voordeel van typen. Goede tip 🙂 en dank voor je reactie!

 3. lauradenkt 4 november 2012 bij 19:38 #

  Hahaha geweldig 😛 Koude neus heb ik trouwens binnen ook last van haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: