Zeg eens aaaaaah

14 Nov

De tandarts. Al jaren lang doodsbang voor de beste man. En ondanks dat de kaakchirurg best oke was, was het verwijderen van de verstandskies was toch niet echt prettig te noemen. Dat is toch echt wel het laatste ontwerper waar ik over zou willen bloggen bedenk ik me nu ik dit typ. Ik zal je de tandarts besparen. Deze blog gaat namelijk over tandpasta reclame. Vooral die van Oral-B vind ik op een of andere manier fascinerend en akelig tegelijk. Een reclame waar ik toch wel een vieze nasmaak van krijg.

Oordeel zelf.

De acteur die verkleed is als tandarts probeert ons ervan te overtuigen dat we echt deze tandpasta moeten kopen. En waarom? Omdat deze tandpasta je tanden zou beschermen tegen alle punten waarop tandartsen het meeste controleren. En dat is precies wat me aan de ene kant overtuigt en de andere kant irriteert.

Omdat ik enorm bang ben voor de tandarts ben ik wel te porren voor een boorvrije tandartscontrole. Aan de andere kant, tandenpoetsen met een pasta wat de punten beschermt waarop een tandarts controleert, voelt als alleen de aller belangrijkst punten voor een tentamen leren omdat je weet dat die punten worden gevraagd. Maar hoe zit het met de ander punten? In ‘het echte leven’ kom je de andere punten misschien wel tegen en dan weet je geen antwoord omdat je te beperkt geleerd hebt. Dan sta je daar, met je mond vol tanden. Wat ik ook gek vind is dat de reclame niet de voordelen die het poetsen met deze tandpasta voor jezelf heeft benadrukt. Want waarom zou je deze tandpasta kopen? Om je tandartscontrole te overleven en mijn tandarts tevreden te stellen? Of voor mezelf?

Doe mij toch maar een tandpasta met een lekker smaakje.

Advertenties

2 Reacties to “Zeg eens aaaaaah”

  1. Nimke 14 november 2012 bij 11:02 #

    Neeeeee! Dat was mijn eerste reactie toen ik de titel las: *alsjeblieft niet de tandarts, alsjeblieft niet de tandarts* Ik heb echt een tandartsenangst, en het helpt niet mee dat ik door het raam in de woonkamer regelrecht in een behandelkamer kijk… van de tandarts in een witte broek en aquablauw t-shirt 😐

    • Melle 14 november 2012 bij 11:03 #

      Ohw nee! Hopelijk vond je mijn blogpost wel leuk 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: