Random lijstje: je komt ze tegen tijdens het sporten

15 Nov

Lijstje

Sporten is niet mijn favoriete bezigheid. Wat dat betreft ben ik echt een ‘ik-wil-niet-maar-het-moet-sporter’. Deze gedachte inspireerde mij om de verschillende types die je kunt tegenkomen tijdens het sporten eens te bespioneren. Het resultaat: een lijstje van 6 types die je tegen komt tijdens het sporten.

Dat er nog vele fijne lijstjes mogen komen!

Vandaag: 6 types die je tijdens het sporten tegenkomt.

1. De fanatieke sporter

De man is groot. Opgeblazen. Gehuld in perfecte, matchende en ademende sportkleding. Strak. Zodat je goed zijn goed getrainde lichaam kunt aanschouwen. De vrouw is slank. Super slank. Met haar haar in een paardenstaart flaneert ze door de sportschool. Ze loopt niet, ze zweeft op haar Nike air. Altijd als jij komt sporten zijn zij er ook. Niet te missen.

2. De afvaller m/v

Hij is dik en wil daar wat aan doen. Met meer doorzettingsvermogen dan de fanatieke sporter waagt hij zich 3 of 4 keer per week in de sportschool. Liefste op de hometrainer. Uren. Je ziet dat het een enorme opgave is. Elke keer weer, maar hij zet door. Met een hoofd als een tomaat, rode paprika of chili peper geeft hij al zijn energie. Alles tegen de kilo’s. Niks slechts kun je over deze persoon zeggen. Respect.

3. De kijk-mij-sporter

Deze sporter werkt aan zijn spierbundels. In stijl. Hoezo afbeulen, zweten en doorgaan totdat je er bij neervalt? Nee, deze sporter steelt de show. Langzame bewegingen, extra kracht maar zonder rood hoofd. Kijk mij nou, met mijn grote spieren. Op de hometrainer zul je hem nooit vinden. Staat het liefste voor de spiegel met gewichten te heffen. Johnny Bravo is hier niets bij.

4. De ik-wil-niet-maar-het-moet-sporter

Sport is niet favoriet bij dit type. Er wordt gesport omdat het goed voor je schijnt te zijn. Leuk is anders en mocht het daadwerkelijk leuk zijn dan zal dit type het niet toegeven. Toch weet ook deze sporter zich regelmatig naar de sportschool te slepen. Komt meestal nét op tijd en is na het sporten ook gelijk weer vertrokken.

5. De liever-loopband-dan-rollator-sporter

Weet zich regelmatig naar de sportschool te slepen. Komt nooit alleen. Altijd vergezeld met mede liever-loopband-dan-rollator-sporters. Als ze dan toch bij de sportschool zijn gekomen wordt er direct een uitje van gemaakt. Na het sporten wordt er uitgebreid nagepraat onder het genot van een grote kop koffie en een gevulde koek. Ze hebben immers gesport. Dan mag dat. In de sportschool het meeste te vinden op de loopband of hometrainer. Snelheid naaktslak waarbij je je afvraagt of het niet beter was dat het oude besje thuis was gebleven. Buiten wandelen of fietsen was misschien nog beter geweest. Voor vitamine D bijvoorbeeld.

6. De Charmeur

De charmeur is er altijd. Meestal in de vorm van sport instructeur. Vaak vragende blikken. Helpt niet. Als man kun je blijven staren, hij helpt alleen mooie vrouwen. Flirten en aan mooie vrouwen laten zien hoe apparaten werken kan hij als de beste. Ook bij de liever-loopband-dan-rollator-sporter is de jonge, goed gekleden en afgetrainde charmeur erg populair en dient tevens als bijzonder leuk uitzicht.

Advertenties

4 Reacties to “Random lijstje: je komt ze tegen tijdens het sporten”

 1. Nimke 15 november 2012 bij 09:32 #

  Haha, ik mis toch echt nog een type… jeweetwel die vrouw (of meisje) die altijd helemaal vooraan in de cirkel staat, met die oude man ernaast, en die alles maar half meedoet, en niet meerent, en je altijd aankijkt alsof je het fout doet, maar toch altijd bij elke les BOMmen is, op welke dag je ook komt? Dat vind ik een aparte categorie… de “ik-weet-alles-beter-maar-kan-het-zelf-niet” groep 😉

  • Melle 15 november 2012 bij 09:40 #

   Haha ja ik ken ze wel! Zij zijn er altijd, heel fanatiek inderdaad. Ze weet het misschien ook wel beter, ik kwam er namelijk onlangs achter dat zij hoogleraar is. Haha 😉 De types die ik heb beschreven zijn meer toepasbaar bij fitness dan bij de Aclo.

   • Nimke 15 november 2012 bij 10:00 #

    Neeeee! 😐 Serieus? Ik vind ze zo irritant, want ze doen helemaal niet goed mee, maar zijn er wel altijd 😉

    • Melle 15 november 2012 bij 10:08 #

     Haha, jep. Ze zijn er wel altijd en ze hebben (voor dat ze eigenlijk niet zo goed meedoen) wel een goed figuur. Het helpt dus wel 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: