Wat eten we dan?

27 Nov

Eet smakelijkIn het kader van ‘liefde gaat door de maag’ deel ik graag weer een van mijn lievelingsrecepten met jou. Heel makkelijk en erg lekker. Dit keer, paella met vlees én vis.

Vlees? Maar je bent toch vegetariër?
Klopt! Sinds half augustus. Dit recept heb ik voor die tijd ontdekt en omdat mijn vriend wel graag vlees een, en tjsa, liefde gaat door de maag hè, maak ik nog steeds wel eens dit heerlijke recept. Ik haal dan gewoon de chorizo eruit.

IngrediëntenVoor paella (vier personen, dat is dus twee keer samen smullen!) heb je nodig:

  • Olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pak gele rijst
  • 100 gram chorizoworst
  • 500 ml kippen of groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 zak gemengde zeevruchten (a 500 gram) ontdooid

Als eerste snij je de uien in snippers. Ook de twee teentjes knoflook. Die mogen heel fijn. Vervolgens doe je in een hapjespan olijfolie, meer dan je normaal doet: een flinke scheut zodat de gehele bodem bedekt is. Als de olie warm is kunnen de uien en de knoflook vast even bakken totdat het goudbruin is.

Ondertussen kun je vast even de chorizo snijden. Een worst is meestal 250 gram en afhankelijk van wat je lekker vindt kun je iets minder dan de helft gebruiken. Vervolgens kan het hele pak rijst in de pan samen met de stukjes chorizo.

Paella Paella

Stap drie is het toevoegen van het blik met tomatenblokjes en 500 milliliter kippen- of groentebouillon, wat je in een maatbeker met een blokje kunt maken. Het geheel van uien, knoflook, rijst, chorizo, tomatenblokjes en bouillon kun je nu zachtjes laten koken. Af en toe even roeren.

zeevruchten Paella

Wanneer er bijna geen vocht meer in de pan zit, dus als het bijna klaar is, kan de zak met zeevruchten erbij. Roer deze door het geheel heen en laat het nog even staan zodat ook de zeevruchten helemaal warm zijn.

Serveer het voor je geliefde, bij voorkeur met kaarslicht.

Eet smakelijk!

*Dit recept is een beetje van mij en een beetje van de Albert Heijn. Bron.

Advertenties

5 Reacties to “Wat eten we dan?”

  1. Nimke 27 november 2012 bij 11:33 #

    Ah jakkie, ik haak af bij de zeevruchten 😉 Paella eet ik zelf vaak met kip, dat is wel echt heel lekker! 😀

    • Melle 27 november 2012 bij 11:39 #

      Ieder zijn smaak. Met kip is inderdaad ook een goed idee (voor de vleesetende lezers). Vind zelf vis wel erg lekker 😀

  2. Silvy 27 november 2012 bij 16:03 #

    Klinkt heel lekker! Als ik een keer zin heb, dan ga ik dit zeker namaken. 🙂

  3. Martine 29 november 2012 bij 11:26 #

    Het is super lekker!! Bedankt voor de tip Melle!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: