Echte mannen hebben geen tas

30 Nov

TasMet hun tas met de inhoud van een hutkoffer op de fiets, lopend naar de auto of slingerend in de trein riskeren ze elke dag hun leven. Het maakt niet uit of je aan het einde van de dag een zere rug hebt of je arm niet meer voelt. Er kan heus niks thuisblijven want alles is belangrijk. Je weet maar nooit in welke situatie je terechtkomt.

De tas is voor de hedendaagse vrouw heel belangrijk. Van rugtas tot handtas. Meerdere varianten voor meerdere gelegenheden maken de vrouw. De tas voegt iets toe aan de outfit en wordt dan ook met veel zorg en liefde uitgekozen. Sommige tassen zijn net als schoenen: het maakt niet uit of het lekker zit, als het maar mooi is. Sommige. Want sommige vrouwen vinden praktische gedeelte wel belangrijk. Ik was het persoonlijk na een tijd zat om vele boeken mee te slepen in mijn mooie schoudertas. Dat paste trouwens ook niet. Ik had geen keuze. Ik moest wel overstappen naar een praktisch model. De rugzak werd een feit.

Maar hoe zit dat met mannen? Ik verbaas me namelijk over het feit dat de meeste mannen, schijnbaar, hun spullen ergens anders kwijt kunnen en dus geen tas meenemen. Maar waar laten ze dan alles? Begrijpelijk is dat de man ook geen lippenbalsem, maandverband, pleisters, deodorant en dergelijke meenemen maar hoe redden zij zich dan? En ook in elke situatie? Als je dan zo’n man, zo naakt zonder tas ziet lopen, vraag ik me dat altijd af. Misschien is het alleen wel daarom dat vrouwen zo veel meenemen. Als de man zich dan niet redt, dan kunnen wij altijd nog helpen. Als hij een grote gewatteerde jas aan heeft is het natuurlijk vrij duidelijk, al zijn spullen zitten in alle zakken van de jas. Hoe dunner de jas hoe meer ik me afvraag of het wel goed met hem zal gaan.

Uit zeer uitgebreid onderzoek onder wel geteld een proefpersoon kwam ik erachter dat de tas voor de man ook een accessoire kan zijn. Toen ik met hem terugfietste richting huis vroeg ik me af waar hij zijn tas had gelaten. Vergeten. En dat bleek dus, vrouwen ga er even voor zitten, geen probleem te zijn! Hij bekende zelfs niet te weten wat er dan in de tas zat waarom hij hem überhaupt had meegenomen. Ik sta perplex. Zie je wel! Dacht ik, al zijn spullen zitten nu alsnog in zijn jas en broekzakken. Want echte mannen hebben geen tas.

Advertenties

2 Reacties to “Echte mannen hebben geen tas”

  1. Nimke 30 november 2012 bij 21:07 #

    Haha, ik verbaas me er ook altijd over… maar als broer wel een tas meeneemt naar bijvoorbeeld een open dag van een uni, neemt hij ook de meeste vreemde dingen mee 😐 Ik zou zeggen dat ‘ie dan bijvoorbeeld eten nodig had, of water; maar nee, broer neemt een spelletje mee in zijn tas. Mmm…

  2. lauradenkt 1 december 2012 bij 14:14 #

    De metroman heeft uiteraard wel een tas en de niet-metroman soms een rugzak, maar voor de rest, geen idee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: