Eerste hulp bij Sint-stress

4 Dec

SinterklaascadeauHij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Mijn hartje klopt, mijn hartje klopt zo blij! Wat brengt hij mij, wat brengt hij jou, wat brengt hij jou en mij?

En daar zit precies het probleem. Want aangezien we tegenwoordig zelf voor Sinterklaas moeten spelen brengt dat enige zorgen met zich mee. Hopen dat degene van wie je een lootje trekt zijn of haar verlanglijstje invult want ja, wat moet je anders voor diegene kopen? Dat is lastig en daarom bied ik jullie eerste hulp bij Sint-stress!

De meeste mensen vieren meerdere keren, met diverse gezelschappen Sinterklaas. In alle varianten komen ze bij mij ook dit jaar weer aan bod. Van gedicht, surprise en cadeau tot alleen een cadeautje (pfieuw!). De voorbereidingen voor het grote Sinterklaasfeest moeten getroffen worden. Allemaal naast je school/werk/sporten/sociale leven. Dan is het handig om alvast een goed idee te hebben. Scheelt weer tijd. Mocht je vandaag in de stress zijn omdat je voor morgen of wanneer je ook Sinterklaas gaat vieren nog iets moet kopen, dan ben je hier op het juiste adres. Ik vertel je mijn tips en trucs en hopelijk heb jij dan genoeg inspiratie voor jouw cadeautjes!

Met mijn vriendinnen van mijn studie (die jullie eerder ontmoet hebben bij de kruidnotentest) vierden we gister Sinterklaas. Onderling hadden we lootjes getrokken voor een cadeautje met gedichtje. We hadden geen verlanglijstje ingevuld met de gedachten dat we heus wel iets konden verzinnen voor elkaar. Dat bleek lastiger dan ik van te voren had bedacht! Het kwam dus aan op mijn eigen creativiteit. Het budget was ongeveer 5 euro, dat maakte het extra uitdagend.

Tip 1.
Bedenk om wie het gaat en verzin allerlei eigenschappen van die persoon. Hoe diegene is, wat hij of zij doet, wat leuk aan haar is (of wat stom is dat mag met Sinterklaas natuurlijk ook) en bedenk van daaruit een thema. Dat thema kun je dan gebruiken voor een cadeautje. Wat dacht je van een pre-burger pakket voor iemand die bijna is afgestudeerd?

De vriendin waarvoor ik een cadeautje moest kopen is vrijgezel. Daarom besloot ik allemaal kleine cadeautjes te kopen om als vrijgezellenpakketje aan haar te geven. Met een paar ideeën voor mogelijk cadeautjes snelde ik me naar de winkel.

Tip 2:
Een winkel zoals Xenos, Action of Euroland hebben vaak leuke en grappige producten voor weinig geld die samen een grappig pakketje kunnen vormen.

Het pakketje voor de vrijgezel bevat:

Sinterklaascadeau

 • Ballonnen in vorm van een hartje. Alles voor de romantiek;
 • Rozenblaadjes om de bloemetjes eens goed.. binnen te zetten;
 • Pappiotten, als je haar maar goed zit;
 • Een eier timer, als je scharrel of one night stand toch blijft slapen, bied hem of haar dan een eitje aan;
 • Een gezichtsmasker; een stralende huid doet wonderen;
 • Tandenborstel; als hij/zij dan toch blijft slapen wel even tandenpoetsen.

Ik heb uiteindelijk ongeveer 7 euro uitgegeven aan het pakketje.

Aan de slag!

Sinterklaascadeau

Met een rol plakband, een schaar, cadeaupapier en een tasje kun je aan de slag.

Tip 3:
Het tasje kun je uiteraard ook vervangen voor een mandje of voor folie waar je alle cadeautjes in kan doen. Als je de cadeautjes in folie verpakt kun je het met lint versieren.

P1030637

Met gekleurd papier maakte ik een tekst voor op het tasje zodat je de naam van de winkel niet meer kunt zien. Met Prit of vloeibare lijm in de hoekjes van het papier kun je het op het tasje plakken.

P1030642

Alle cadeautjes pakte ik apart van elkaar in. Op gekleurd papier maakte ik met stift kleine tekstjes die al een beetje een idee geven van wat er in zit. Wat een (voor)pret!

P1030670

Gedicht erbij en klaar is het pakketje!

Zo zie je maar, als je eenmaal een goed idee hebt kun je voor weinig geld best leuke cadeautjes maken.

Advertenties

3 Reacties to “Eerste hulp bij Sint-stress”

 1. Nimke 4 december 2012 bij 08:29 #

  Wat leuk bedacht!! Ik moest vier cadeautjes voor vier mensen, maar die heb ik gelukkig al… nu alleen nog ‘even’ vier supertoffe gedichten uit mijn mouw schudden 😉 Heb je geen eerste hulp bij sneldichten? (A)

  • Melle 4 december 2012 bij 09:03 #

   Ik kan ook wel wat hulp gebruiken bij het dichten. Voor inspiratie kun je altijd even een gedichten generator het werk laten doen. Anders is Mick’s Rijmwoordenboek een aanrader 😉 Succes!

   • Nimke 4 december 2012 bij 13:33 #

    Neeeee! Ik kan niet geloven dat je de gedichten generator aanraadt… 😐 Vre-se-lijk. Sorry 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: