Random lijstje: sneltoets je leven

5 Dec

toetsenbord

Het leven gaat zo snel, en soms iets te snel aan me voorbij. Dat ik iets heb bedacht, het ga doen en vervolgens met mijn hoofd in het kastje zit en me bedenk wat ik ook alweer zocht. Dat je je iets wil herinneren, een mooi moment bijvoorbeeld en dat je nog weet hoe je je toen voelde. Dat moment beleef je eigenlijk maar een keer want zelfs met foto’s lijkt het niet exact terug te komen. Dan wens ik soms dat mijn brein zou werken als een computer. Dat je gewoon even een toetsenbord erbij kan pakken en met wat sneltoetsen ingedrukt het leven terughaalt.

Omdat dit me zo’n fijn idee lijkt heb ik dit in een net zo fijn lijstje gezet. Dat er nog maar vele lijstje mogen volgen!

 • Ctrl + F
  Wat lijkt me dat heerlijk als ik dat in mijn brein met deze sneltoetsen zou kunnen gebruiken. Vaak als ik op het punt staat om weg te gaan ben ik bijvoorbeeld mijn sleutels kwijt. Toch redelijk essentieel, fietst een stuk fijner wanneer je met je sleutels het slot open kan maken. Maar waar heb ik ze nu weer gelaten? Ctrl + F, sleutels, zoek. “wasbak wc”. Ohw. ja.
 • Ctlr + Z
  Ken je dat? Dat je er zo iets uit floept, dat een opmerking je zo ontglipt. Nog voordat het je brein kon bereiken om er even over na te denken of het wel zo’n goed idee is om het te zeggen is het al zo ver. Je hebt het al gezegd. Altijd erg en waarschijnlijk nog erger tijdens je eerste date of tijdens je sollicitatiegesprek. Zul je net zien! Hoe ga je zorgen dat deze vlam je nog leuk vindt? En hoe ga je je toekomstige werkgever ervan overtuigen dat jij toch echt de perfecte persoon bent voor deze baan? Gewoon. Even ctrl – Z. Terug naar toen het nog goed was.
 • Ctrl + C / Ctrl V
  Iets wat handig is om te onthouden in de breedste zin van het woord, een mooie quote of wijze levenslessen die altijd toepasbaar zijn. Even kopiëren, ergens anders plakken en nooit meer vergeten.
 • Ctrl + S
  Stel. Je hebt een afspraak gehad. Een belangrijke afspraak met je docent of met een collega. Terwijl je het gesprek leuk afsluit met gezellig kletsen over het weer en Sinterklaas loop je naar buiten. En dan realiseer je je iets. In een fractie van een seconde gaat er door je hoofd dat je niet meer weet wanneer je de volgende afspraak hebt gemaakt. De twijfel slaat toe. Erger nog, je bent nu alweer vergeten! Wat zou het toch fijn zijn hè, om even tijdens het gesprek Ctrl +S in te drukken zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken of je het gaat onthouden of niet. Voor het leren van tentamens zou dit trouwens ook wel een uitkomst zijn.
 • Printscreen of op de Mac Ctrl shift 3
  Een bijzonder, mooi, leuk, geweldig of droevig moment. Misschien wel hét moment! Een mooi beeld of daad. Vastleggen. Met het gevoel wat je erbij had om het later nog eens te beleven. En soms, te bewerken met Photoshop om de herinnering nog beter te maken dan hij al was.

Welke sneltoets zou jij in je leven wel willen gebruiken?

Advertenties

2 Reacties to “Random lijstje: sneltoets je leven”

 1. Nimke 5 december 2012 bij 12:48 #

  Deze natuurlijk allemaal! Wat een superleuk idee, zo met die sneltoetsen 🙂 Ik weet er zo snel niet nog eentje die ik gebruik… behalve dan dat ik vaak in een gesprek een smiley wil toevoegen 😛

 2. Sas 6 december 2012 bij 09:46 #

  Ik gebruik alleen printscreen en Shift+V of een andere letter 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: